LOOT ® producten mooi houden

LOOT ® producten zijn gemaakt om van te gaan houden, een leven lang. En het mooie is; u hoeft er niet veel voor te doen. Met minimaal onderhoud zal uw LOOT® product elk jaar aan karakter winnen.

Een duurzaam product
Voor LOOT ® is duurzaamheid het hoogste goed.
LOOT ® maakt producten die gemaakt worden van uitsluitend recyclebare en lokale materialen en in Nederland worden geproduceerd door vakmensen.
Met het juiste onderhoud heeft u optimaal plezier van onze producten.

Onderhoud

Vies?
Hout en metaal kunnen eenvoudig worden gereinigd meteen sopje van zachte lijnoliezeep. Afspoelen en daarna droogmaken met een zachte doek.
In het voorjaar kunt u eventuele aanslag van algen verwijderen met een oplossing van schoonmaakazijn. Voor hardnekkige vlekken bestaan speciale producten. Deze zijn veelal chemisch en worden derhalve door ons niet geadviseerd.

Nat?
De kwaliteit van hout kan snel verslechteren als het hout lange tijd wordt blootgesteld aan natte of vochtige condities. Wij raden dan ook aan om eventuele liggende delen af te dekken in natte perioden en het hout vrij te houden van de bodem.

Verkleuren en barsten?
Hout is een natuurproduct dat onder invloed van lucht, wind en water kan scheuren en verkleuren. Dat geeft ook karakter aan onze producten.
Om zo lang mogelijk van uw producten te genieten is het belangrijk dit proces te controleren. Onze houtproducten worden standaard behandeld met lijnolie. Door 1 maal per jaar uw product na te lopen op beschadigingen en deze na te behandelen met lijnolie of een lijnolie-wax blijven uitstraling en karakter in balans. Wij raden aan om uw product in ieder geval 1 maal per 5 jaar opnieuw in de lijnolie of wax te zetten.