A LOOT® of love

waarom we houden van wat we doen

OVER LOOT ®

LOOT ® ontwerpt, produceert en verkoopt duurzame en pure tuinmeubelen en tuinobjecten onder haar eigen naam en levert aanvullende kunstvoorwerpen, accessoires en onderhoudsproducten van derden. Wij hebben een wisselende collectie unieke buitenobjecten die wij met veel zorg selecteren. Daarnaast werken wij in opdracht aan maatwerkproducten en -projecten.

MISSIE

Voor LOOT ® is buiten zijn je een onderdeel voelen van een groter geheel. Met onze producten willen we meer dan functionele objecten aanbieden. We creëren een beleving die uw instincten aanspreekt, die eerlijk en puur is en u laat genieten van buiten.

Het maken en leveren van duurzame producten heeft voor ons de hoogste prioriteit. Duurzaamheid is voor ons geen commerciële term, het zijn onze wortels. Onze producten staan dicht bij de natuur en zijn met liefde en eerlijke wijze vervaardigd. Onze collectie hebben wij persoonlijk samengesteld in een zoektocht om ‘the best of both worlds’ te kunnen aanbieden als het gaat om sociale, economische en ecologische duurzaamheid.

We maken gebruik van eerlijke en duurzame materialen

 

DE SCHOONHEID VAN IMPERFECTIE

De producten van LOOT ® zijn gemaakt om van te gaan houden. Net als een goede wijn winnen onze producten aan schoonheid door de tijd. LOOT ® sluit zich hierbij in haar filosofie aan bij de Japanse levenshouding van Wabi Sabi. Schoonheid wordt vanuit deze gedachte niet gezien als iets statisch maar als een kenmerk dat komt met de leeftijd en zichtbaar is geworden door patina en/of slijtage.  Wij streven naar schoonheid in imperfectie.

ONZE MATERIALEN

Producten die wij onder de naam LOOT ® op de markt brengen zijn uitsluitend gemaakt van materialen van West-Europese oorsprong. Voor het hout maken wij uitsluitend gebruik van onbehandeld Nederlands eiken of Scandinavisch vuren. Voor het staal gebruiken wij blank al dan niet gerecycled staal en Corten-staal.

 

DOOR WIE?

LOOT <sup>®</sup> exclusieve tuinmeubelsLOOT ® is opgericht door Marchel-Wim van Dongen en is onderdeel van zijn gelijknamige Studio voor tuin- en landschapsarchitectuur.
Het ontwerpen van een buitenruimte gaat over het blootleggen van de ziel van een plek en gebruik maken van de kwaliteiten die lokaal aanwezig zijn. Zo kijk ik ook naar mijn eigen meubels. Ik geloof heilig in de rijkdom en mogelijkheden van onze directe leefomgeving. Het geeft me inspiratie, stimuleert lokale kennis en levert grondstoffen van eigen bodem. De ontwerpen die ik maak voor LOOT ® dragen uit waar ik voor sta.”

Alle producten van derden die wij leveren sluiten perfect aan bij deze visie. Ambachtelijk en lokaal geproduceerd op een duurzame wijze. Of het nu Fair Trade producten zijn uit India of wollen dekens van een biologisch dynamisch bedrijf uit Zweden. Stuk voor stuk duurzaam, puur & stoer.

Garantie

Garantie

Wij leveren alle LOOT® producten met 2 jaar garantie. Zie voor meer info onze algemene voorwaarden.

Levertijd

Levertijd

Wij leveren zo snel als we kunnen. Per product staat de verwachte levertijd aangegeven.

Vraagje?

Vraagje?

Daag ons uit! Bel, email of stuur een tweet @lootoriginals

Weetje

Weetje

Bij LOOT® kunt u ook terecht voor inrichting en ontwerp van uw gehele buitenruimte.