Onderhoud van LOOT producten

13 aug 2012

LOOT producten zijn gemaakt om van te gaan houden, een leven lang. En het mooie is; u hoeft er niet veel voor te doen. Met minimaal onderhoud zal uw LOOT product elk jaar aan karakter winnen.

Een duurzaam product
Voor LOOT is duurzaamheid het hoogste goed.
LOOT maakt producten die gemaakt worden van uitsluitend recyclebare en lokale materialen en in Nederland worden geproduceerd door vakmensen. Maar duurzaamheid is voor ons vooral een tevreden klant. Want uiteindelijk maken wij onze producten voor u.

Onderhoud

Vies?
Hout en metaal kunnen eenvoudig worden gereinigd meteen sopje van zachte zeep of allesreiniger. Afspoelen en daarna droogmaken met een zachte doek.
In het voorjaar kunt u eventuele aanslag van algen verwijderen met een oplossing van schoonmaakazijn. Voor hardnekkige vlekken bestaan speciale producten. Deze zijn veelal chemisch en worden derhalve door ons niet geadviseerd.

Nat?
De kwaliteit van hout kan snel verslechteren als het hout lange tijd wordt blootgesteld aan natte of vochtige condities. Wij raden dan ook aan om eventuele liggende delen af te dekken in natte perioden en het hout vrij te houden van de bodem.

Verkleuren en barsten?
Hout is een natuurproduct dat onder invloed van lucht, wind en water kan scheuren en verkleuren. Om dit proces te vertragen worden al onze houtproducten behandeld met lijnolie. Om de producten zo lang mogelijk goed te houden raden wij aan het hout minimaal 1 keer per jaar na te behandelen met deze olie.